Villa Asperholen

Hana, Sandnes

Kunde: Privat kunde
År: 2015
Størrelse: ca. 300 kvm.

Oppdragsgiver ønsket å realisere en bolig med leilighet på en smal tomt i et etablert boligmiljø. Tomten hadde god utsikt og solforhold som var viktig å utnytte i prosjektet.

Prosjektet består av to boenheter, leilighet i underetasje og hoved bolig i 1. og 2. etasje. På inngangsplanet er det lagt til rette for private funksjoner som soverom, bad osv. Stue og kjøkken er i andre etasje for å utnytte utsikt på tomten samt å knytte det til takterrasse over garasje.

Oppdragsgiver ønsket en moderne og stram bolig utført i betong. Boligen ble utført i pusset betong ,ed innslag av tre materialer for å skape varme og kontrast mot inngangsparti og terrasse. Boligen er plassert ned i terrenget slik at den fremstår som en to etasjers bolig fra avstand, noe som gjør den mindre dominerende i området.